2023 TÜSEB Sağlıkta Yapay Zeka Yarışma Başvuruları Başladı

2023 TÜSEB Sağlıkta Yapay Zeka Yarışma Başvuruları Başladı

Değerli Araştırmacılarımız,

Ülkemizde Milli Teknoloji Hamlesiyle teknolojide milli üretime ilişkin farkındalık oluşturmak, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini keşfetmek amacı ile 2018’den beri gerçekleştirilen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

TÜSEB’in yürütücülüğünde, TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen “Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışmaları” başvurulara açılmıştır.

Yarışmalar üç farklı kategoride yer alacaktır. Lise, üniversite öğrencileri ve mezunları bireysel veya grup olarak katılabileceklerdir.
• Bilgisayarlı Görüyle Tarama Mamografilerinde BI-RADS Kategorisi ve Meme Kompozisyonu Tahmini Yarışma Kategorisi
• Medikal Teknolojiler Kategorisi
• Biyoinformatik Alanında Yapay Zekâ Destekli Analiz Metotları Geliştirilmesi Kategorisi

Yarışma sağlık alanında farkındalığı geliştirmeyi, karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmeyi ve bilgi birikimi ile yetişmiş insan gücünü artırmayı hedeflemektedir.

Son başvuru tarihi: 20 Kasım 2022

Başvuru için tıklayınız.
Başvuru kılavuzu için tıklayınız.