Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü -

KURUM İÇİ DESTEKLİ PROJELER

gelişim üniversitesi
  1.   Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü
  2. İçerik


KURUM İÇİ DESTEKLİ PROJELER


Proje Türü

Desteklenebilir Üst Limit

Güdümlü Projeler (GDM)

BAP Koordinatörlük Komisyon ve

İGÜ Üst Yönetim onayıyla belirlenir

Çok Disiplinli Araştırma Projeleri (ÇAP)

105.000 ₺

Normal Araştırma Projeleri (NAP)

90.000 ₺

Kariyer Başlangıç Destek Projeleri (KBP)

75.000 ₺

Katılımlı Araştırma Projeleri (KAP)

60.000 ₺

Hızlı Destek Projeleri (HZP)

60.000 ₺

Lisanüstü Tez Projeleri - Yüksek Lisans (LTP-YL)

30.000 ₺

Lisansüstü Tez Projeleri - Doktora (LTP-DR)

45.000 ₺

Lisans Öğrenci Katılımlı Araştırma Projeleri (LKP)

7.500 ₺

Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Destek Paketi (UİP)

BAP Koordinatörlük Komisyon ve

İGÜ Üst Yönetim onayıyla belirlenir


 
BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenecek proje türleri aşağıda verilmektedir:

 

Güdümlü Projeler (GDM): BAP Komisyonu’nun, üniversitemiz ve/veya ülkemiz için önem arz eden konularda araştırmaların yapılması amacıyla konunun uzmanı bilim insanlarına hazırlatacağı veya konu ve koşullarını belirlemek suretiyle çağrılı olarak desteklenecek projelerdir.

 

 

Çok Disiplinli Araştırma Projeleri (ÇAP): Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun belirlediği öncelikli alanlar ve Yükseköğretim Kurumunun stratejik hedefleri dikkate alınarak hazırlanan disiplinler arası projelerdir. Bu kapsamda desteklenen projelerin, kurum içi ve/veya kurum dışındaki ulusal veya uluslararası kurum ve kuruluşlardaki farklı disiplinlerden en az iki (2) bölümün iş birliği ile yürütülmesi ve çok disiplinli olması koşulu vardır. Bu tür projelerde, iş birliği yapılan kurum/kuruluşun proje bütçesine katkıda bulunması ve/veya insan kaynağı desteği sağlaması ve/veya araştırma altyapılarını proje kapsamında kullandırması gibi ayni veya nakdi katkı sağlaması beklenir.

 
Normal Araştırma Projeleri (NAP): İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyeleri ile uzmanlık (tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte) veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.

 

 

 

 

Kariyer Başlangıç Destek Projeleri (KBP): Doktora, tıpta uzmanlık, sanatta yeterlik veya eşdeğer uzmanlık eğitimini tamamlamış olup, Doçent ve Profesör dışındaki akademik kadrolarda görev yapmakta olan ve daha önce fon desteği sağlanarak yürütülmüş herhangi bir araştırma projesinde yürütücü olarak görev almamış olan Yükseköğretim Kurumu mensubu akademik personelin araştırmalarının desteklenmesine yönelik projelerdir

 

 

 

Katılımlı Araştırma Projeleri (KAP): Üniversitemiz mensubu araştırmacıların ulusal veya uluslararası kurum ve kuruluşların katılımı ile hazırlayacakları araştırma projeleridir. Bu tür projelerde, işbirliği yapılan kuruluşun proje bütçesine belirli bir oranda katkıda bulunması, insan kaynağı desteği sağlaması ve/veya üniversitemizde bulunmayan araştırma altyapılarını proje kapsamında kullandırması gibi ayni veya nakdi katkı sağlaması beklenir.

 

 

 

Hızlı Destek Projesi (HZP): Genel araştırma projesine dönüşme potansiyeli bulunan kısa süreli ve küçük bütçeli araştırmaların desteklenmesine yönelik projelerdir. Proje süresi en fazla 12 ay ile sınırlıdır.

 

Lisansüstü Tez Projeleri (LTP-YL ve LTP-DR): Lisansüstü tezlerini kapsayan, tez danışmanının yürütücülüğünde öğrencileri ile yürüttükleri araştırma projeleridir.

Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri (LKP): Üniversitemizin 4 yıl ve üzeri süre ile lisans düzeyinde eğitim verilen birimlerinin, örgün öğretim programlarına kayıtlı başarılı öğrencilerin AR-GE kültürlerinin oluşturulması, araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacıyla oluşturulan araştırma projeleridir. Bu projelerde yalnızca BAP Komisyonu tarafından belirlenerek duyurulan koşulları sağlayan lisans öğrencileri araştırmacı olarak görev alabilir

Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projeleri (UİP): Üniversitemiz mensubu araştırmacıların uluslararası düzeyde tanınmış sıralama sistemlerinde dünyanın önde gelen üniversitelerindeki veya alanında uluslararası düzeyde tanınan önemli araştırma merkezlerindeki araştırmacılarla işbirliği içerisinde yürütecekleri araştırma projeleridir.